Ölüdeniz’e Giriş Ücretli Midir?

oludeniz-e-giris-ucretli-midir

Ölüdeniz’e Giriş Ücretli Midir?

Ölüdeniz’e giriş ücretlidir. Kişi başı giriş ücreti 8₺ olarak belirlenmiştir. Araç ile girildiğinde ise fiyat aracın boyutuna göre de değişebilmektedir.

Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. Peki Ölüdeniz Nerededir? Ölüdeniz’in Özellikleri Nelerdir? Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir? Ölüdeniz’de Kamp Yapmak. Ölüdeniz Yazmaları. Ölüdeniz’in Görülmeye Değer Yerleri. Ölüdeniz Giriş Ücretli Midir? İşte Ölüdeniz hakkındaki tüm detaylar…

Ölüdeniz Nerededir?

Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Ölüdeniz’in Özellikleri Nelerdir?

Ölüdeniz kumsalı 2006 yılında %82 oyla Dünya’nın en güzel kumsalı seçilmiştir. Her yıl yerli ve yabancı olmak üzere turistleri ağırlamaktadır. Ölüdeniz’in civarındaki sahiller dalga ile boğuşurken Ölüdeniz sahili en ufak dalgaya bile maruz kalmaz. Plajı, incecik kumları, doğasıyla müthiş bir güzelliğe sahiptir. Yıllar boyunca tarihe tanık olmuş bir beldedir. Likya Uygarlığı’na dair izleri keşfetmek mümkündür.

Ölüdeniz’e Nasıl Gidilir?

Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir belde olan Ölüdeniz'e ulaşmak için; özel aracınız ile Fethiye şehir merkezinden Atatürk Caddesinde ilerleyip kavşaktan Ölüdeniz tabelasına dönüş yaptıktan 4 km. sonra Ölüdeniz'e ulaşmış olacaksınız. Muğla - Ölüdeniz arası yaklaşık 130 kilometre ve 2 saat 10 dakika sürmektedir. İstanbul - Ölüdeniz arası yaklaşık 815 kilometre ve 11 buçuk saat sürmektedir. Antalya - Ölüdeniz arası yaklaşık 205 kilometre ve 3 saat sürmektedir. İzmir - Ölüdeniz arası yaklaşık 350 kilometre ve 5 saat sürmektedir. Ankara - Ölüdeniz arası yaklaşık 635 kilometre ve 8 saat 40 dakika sürmektedir.

Ölüdeniz’de Kamp Yapmak

Fethiye’nin en meşhur zenginliği olarak bilinen ölü deniz her yıl birçok ziyaretçiyi misafir ediyor. Bu ziyaretçilerden bir çoğu da sahilde kamp yapan kampçılardan oluşuyor. Sahil kesiminde birçok ücretli kamp alanı mevcut olmasına rağmen ücretsiz olarak çadır kurup kamp yapabileceğiniz alanlarda mevcut. Ölüdeniz’in manzarasında huzur dolu ve istediğinizde denize girebileceğiniz mesafede kamp yapmak istiyorsanız burası sizin için en uygun bölge olacaktır. Ancak şunu da unutmamanız gerekir; bu bölge tüm ziyaretçiler tarafından en çok tercih edilen bölge.

Ölüdeniz Yazmaları

Ölüdeniz Yazmaları, ya da Ölüdeniz Tomarları olarak da bilinen, bir kısmı İbranice bir kısmı da artık ölü bir dil olan Aramice ile kağı, deri ve bakır plakalar üzerine kaydedilmiş kırk bin adet el yazması parçasından oluşmaktadır. Bu parçaların bir getirilmesiyle tam beş yüz kitap yeniden oluşturulmuştur ve bu kaynaklar Hristiyanlığın ve Museviliğin bilinen en eski kaynakları sayılmaktadır.

1947 yılının Şubat veya Mart ayında, Muhammed Ahmed El-Hamid adlı, genç bir Bedevi keçi çobanı, kaybolan keçisini aramaktadır. Eriha kentinin 13 km güneyinde, Ölüdeniz'in batı yakasındaki bir tepede bulunan bir delikten aşağı taş atar ve duyduğu testi kırılma sesi üzerine aşağıdaki mağaraya iner. Mağaranın zemininde, içinde keten kumaşa sarılı deri yazmaların bulunduğu büyük testiler bulur. Testilerin ağzı sıkıca kapatıldığı için yazmalar yaklaşık 1900 yıl boyunca hiç bozulmadan saklı kalabilmişlerdir.

Ölüdeniz’de Görülmesi Gereken Yerler

Ölüdeniz Tabiat Parkı

Likya Yolu

Kelebekler Vadisi

Babadağ

Ölüdeniz’e Giriş Ücretli Midir?

Ölüdeniz’e giriş ücretlidir. Kişi başı giriş ücreti 8₺ olarak belirlenmiştir. Araç ile girildiğinde ise fiyat aracın boyutuna göre de değişebilmektedir. 


Daha Fazla İçerik