Şerbet Nerelerde Kullanılır?

serbet-nerelerde-kullanilir

Şerbet Nerelerde Kullanılır?

 Tatlıların üzerine dökülür.
 Çeşitli bitkilerden yapılan şekerli bir içecek olarak ikram edilir.

Tatlılarımızda olmazsa olmaz şerbet yapımı dikkat edilmesi gereken bir sıvıdır. Peki Şerbet Nedir? Şerbet Nerelerde Kullanılır? Şerbet Nasıl Yapılır? Koyu Şerbet Nasıl Açılır? İşte Şerbet hakkındaki tüm detaylar…

Şerbet Nedir?

Şerbet, şekerli, ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı ferahlatıcı içecek veya tatlı yapımında kullanılan şekerli sıvı. Şurup sözcüğü de sık sık şerbet ile aynı anlamda kullanılır. Şurup, kaynatılarak yoğunluğu artırılmış içecektir. Şuruplar suyla inceltilerek şerbet haline getirilirler. Hamur tatlılarının olmazsa olmazlarındandır şerbet. Temeli su, şeker ve limon suyu olsa da yapılışında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunur. Özellikle şerbetin şekerlenmemesi ve tatlıyı çok fazla yumuşatmaması için bu püf noktalarına dikkat edilmelidir.

Şerbet Nerelerde Kullanılır?

Tatlıların üzerine dökülür.

Çeşitli bitkilerden yapılan şekerli bir içecek olarak ikram edilir.

Şerbet Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

4 su bardağı su

5 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu

Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz. Yoksa şerbet ekşi bir tatta olacaktır. Bu arada şerbeti karıştırarak sadece tahta kaşık kullanmalısınız.

Suyu ve şekeri tencereye alın. Altını açıp şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Bir müddet daha kaynatın. 

Koyu Şerbet Nasıl Açılır?

Şerbetin kıvamının çok akışkan ya da çok koyu olmaması çok önemli. Tatlınıza çok akışkan bir şerbet dökerseniz şerbeti hemen içine çekip hamurlaşabilir. Çok koyu olan şerbeti ise tatlı içine çekmeyebilir. Bunun için kaynamaya başlayan şerbetin altını kısıp bir süre de böyle pişirerek koyulaşmasını sağlamalısınız. Zira şerbet çok koyu olursa tatlı onu emmez, katı olur. Çok sulu olursa ise tatlının biçimi bozulur, yumuşar, dağılır. Yani ilginizi onun üzerinden eksik etmeyeceksiniz. Şerbetin tam kıvamında olduğunu anlamanın da bir yolu var elbette: Kaşığa aldığınız şerbet damlamıyor, aksine ip gibi akıyorsa şerbetiniz mis gibi oldu demektir.


Daha Fazla İçerik