İZMİR SAAT KULESİ

i-zmi-r-saat-kulesi

İZMİR SAAT KULESİ

İzmir’de ki yerel halk için bir buluşma noktası haline bürünen bu yer,yalnızca bir kuleden ibaret değil. Saat Kulesi’nin yaptırılma öyküsü ise şu şekilde; 2. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25.yılı anısı nedeniyle yaptırılmış. Kulenin hakkında edinilen bilgiye göre,Alman Konsolosluk Binasını yapan kişi ile saat kulesini yapan kişi aynı mimar. 1901 tarihinde yapılan saat bugün hala hiç durmadan çalışıyor. Konak’a giden tüm toplu taşıma araçlarıyla buraya ulaşabilirsiniz.

Boyozuyla, çiğdemiyle, İzmir Köftesi’yle meşhur İzmir’in gezilecek, görülecek birden farklı doğal güzelliği ve tarihi dokusu mevcut. Türkiye’nin üç büyük şehrinden olan İzmir;  Türkiye’nin neredeyse kalan tüm şehirlerine büyük fark atacak kadar sosyal ve tabii güzelliklere sahip. Şehrin bir ucundan bir ucuna gezmeye kalksak belki haftalar bile yetmeyecektir. Denizi, kumu, güneşi, gece hayatı, saat kulesi ve özellikle de kızlarıyla meşhur bu metropolü bizlerde daha yakından tanımak üzere epeyce bir araştırdık. Bir gün yolunuz düştüğünde; size rehberlik etmesi umuduyla yazımıza başlayalım…

İZMİR SAAT KULESİ

İzmir’de ki yerel halk için bir buluşma noktası haline bürünen bu yer,yalnızca bir kuleden ibaret değil.  Saat Kulesi’nin yaptırılma öyküsü ise şu şekilde; 2. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25.yılı anısı nedeniyle yaptırılmış. Kulenin hakkında edinilen bilgiye göre,Alman Konsolosluk Binasını yapan kişi ile saat kulesini yapan kişi aynı mimar. 1901 tarihinde yapılan saat bugün hala hiç durmadan çalışıyor. Konak’a giden tüm toplu taşıma araçlarıyla buraya ulaşabilirsiniz.

KORDON BOYU

İzmir dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olma lüksüne sahip bu yer, İzmir Alsancak’ta bulunuyor. Sembolik bir nokta haline gelen Kordon Boyu;  güneşin doğuşundan , batışına kadar geçen süreçte ışıl ışıl bir renge bürünüyor. Yeşil çimlerde arkadaşlarınızla biranızı yudumlarken, masmavi denize ve atmosferin büyüsüne kapılmamak inanaın elde değil. Alsancak’a hareket eden her türlü toplu taşıma aracıyla da bu noktaya kolaylıkla varabilirsiniz.

EFES ANTİK KENTİ

Milattan önce 6000li yılların başında kurulduğuna inanılan bu yer; İzmir’in en bilindik, en görkemli yapılarından yalnızca bir tanesidir. Amazon adı verilen kadın savaşçılar tarafından kurulduğu düşünülen bir yapı olma özelliğine sahip.

MERYEM ANA EVİ

Her yıl binlerce Hristiyan’ın uğrayarak ibadet ettiği bir yer, Meryem Ana Evi… 1950 yılında restore edilmesinin ardından Vatikan bu noktayı kutsal mekan olarak ilan etmişti. Her yıl 15 ağustosta Meryem Ana’nın ölüm günü için ayinler düzenleniyor ve burası hıncahınç insan oluyor. Farklı bir atmosfere sahip bu evi, daha yakından görmek isteyeceksiniz.

ŞİRİNCE KÖYÜ

 2012 yılında Kıyamet kopacağı yönündeki söylentilerle üne kavuşmuş bir yer burası.  Kıyametin kopmaması ayrı bir ironiyken, şehir bir anda ünlendi ve o gün bu gündr her yıl, binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. 

İzmir’den Şirince Köyüne gidebilmenin birçok yolu var. Eğer aracınız yoksa İZBAN adı verilen toplu taşıma araçlarını kullanarak, bu noktaya varabilirsiniz.

FOÇA PLAJI

 Yazın Ege Denizi’ne girmek istediğinizde kullanabileceğiniz en eski, en temiz ve güvenli bir plaj; Foça Plajı… Foça plajına gidebilmeniz için gereken tek şey İzmir Otogarı’ından kalkan bir aracı kullanmak.

URLA

 Kavak Yelleri dizisinin çekimleri hatırlarsanız daha çok burada yapılmıştı. O dönemden beridir hepimizin pek bir merak ettiği yer haline geldi Urla… Köyleri ile de meşhur olan bu sakin şehrin size vaad ettiği en büyük şey, bolca kafa dinlemek. İzmir’den Urla’ya ulaşım ise 725 numaralı ESHOT ile sağlanabiliyor.

ALAÇATI

İzmir denince Çeşme, Çeşme deyince de Alaçatı aklımıza geilyor. Çeşmeye bağlı bu küçük mahalle, son dönemlerde çoğalan popülaritesiyle birlikte, her yıl yerli yabancı turist akınına uğruyor. Çeşitli otlarıyla ve birbirinden güzel şaraplarıyla bir dünya markası haline gelmeli Alaçatı. Buraya da hem özel aracınızla ulaşım hem de toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla ulaşmanız mümkün.


Daha Fazla İçerik