Erim Tepesi

Erim Tepesi, Kumcağız’da ünlü olan bir tepedir.

erim-tepesi
Yayınlanma Tarihi : 2020-07-09 15:09:38

Erim Tepesi, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Kumcağız mevkisinde bulunmaktadır. Peki Erim Tepesi Nerededir? Erim Tepesi’nin Özellikleri Nelerdir? İsmini Nereden Almıştır? İsmail Nihat Erim Kimdir? Erim Tepesi’ne Nasıl Gidilir? Erim Tepesi’ne Giriş Ücretli Midir? Erim Tepesi’nde Neler Yapılır? Erim Tepesi Otelleri. İşte Erim Tepesi hakkındaki tüm detaylar…

Erim Tepesi Nerededir?

Erim Tepesi, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı olan Kumcağız mevkisinde yer almaktadır. 

Erim Tepesi Özellikleri Nelerdir?

Erim Tepesi, Kumcağız’da ünlü olan bir tepedir. İsmini İsmail Nihat Erim’den almıştır. Manzarası ile gidenleri büyüleyen, gün batımı ve gün doğumu izlemesi oldukça keyif veren bir tepedir. Özellikle geceleri gökyüzündeki yıldızlar ile sonsuzluk izlenimi içerisinde kapılıp gitmek mümkündür. Kumcağız ile uzaklığı yürüyerek yaklaşık 5-10 dakika vakit almaktadır. 

Erim Tepesi’ne Nasıl Gidilir?

Erim Tepesi’ne gitmek için öncelikle Kumcağız’a gitmek gerekmektedir. Kumcağız'a İstanbul’dan TEM Otoyolu'nu takip ederek İzmit'i geçtikten sonra Kandıra çıkışına saparak ulaşabilirsiniz.

2. yol olarak ise Şile-Ağva-Kandıra yolunu kullanabilirsiniz, İzmit üzerinden Kerpe 132 km, Şile-Ağva üzerinden 135 km. mesafede bulunuyor.

İsmini Nereden Almıştır?

Erim Tepesi ismini, merhum başbakan İsmail Nihat Erim’den almıştır.

İsmail Nihat Erim Kimdir?

İsmail Nihat Erim, 1912 Kocaeli Kandıra doğumlu Türk siyasetçidir. 1971-1972 yılları arasında ülkemizin 13. Başbakanı olarak görev yapmıştır. 26 Mart 1971 tarihinde kurduğu askeri cunta hükûmeti 3 Aralık 1971 tarihinde istifa etti. Yeniden hükûmeti kurmakla görevlendirildi; kurduğu 34. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti 22 Mayıs 1972 tarihine kadar işbaşında kaldı. 1961 Anayasası'nın Türkiye'ye ''lüks'' olduğunu ifade etmiş ve 12 Mart Muhtırası'nı verenlerin direktifi doğrultusunda Anayasa'da bulunan 40 maddede değişiklikler yaptırmıştır.1977 yılına kadar Cumhuriyet Senatosunda kontenjan senatörü olarak görev yaptı.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilmesine kadar varacak Balyoz Harekâtı olarak bilinen uygulamaları başlatması nedeniyle Balyoz lakabıyla anılır. "Gerekirse demokrasilerin üstüne şal örtmeli" sözü nedeniyle de Aziz Nesin tarafından kendisine Şalcı Nihat denmiştir.

İsmail Nihat Erim, 19 Temmuz 1980 tarihinde İstanbul Dragos’taki evinin yakınında Mahir Çayan ve arkadaşlarının intikamının alınması adına Dev-Sol militanları tarafından düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmiştir.

Erim Tepesi’nde Neler Yapılır?

Gün Doğumunu İzleyin

Gün Batımını İzleyin

Bol Bol Fotoğraf Çekin

Gece Yarısı Yıldızları İzleyin

Erim Tepesi Otelleri

Kumcağız Otel

Kumcağız Apart Otel

Erim Tepesi’ne Giriş Ücretli Midir?

Erim Tepesi’ne girişte herhangi bir ücret alınmamaktadır. 


Konuyla ilgili sık sorulan sorular

Daha Fazla İçerik