Diş Tellerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

dis-tellerinin-bakimi-nasil-yapilir

Diş Tellerinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Tellerin bakımı sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Düzenli olarak diş fırçalamak tel takan kişiler için çok önemlidir. Diş tel bakımı için günde 2-3 kez diş fırçalamak yeterlidir.

Diş teli, dişlerde düzensiz olarak dizilmiş ve çarpık olan dişlerin düzeltilmesi için kullanılan aparatlara verilen isimdir. Peki Diş Teli Nedir? Diş Teli Taktırmak İçin Uygun Yaşlar Kaçtır? Diş Teli Taktırma İşlemi Acı Verici Midir? Diş Teli Ne Kadar Sürede Takılır? Kaç Çeşit Diş Teli Vardır? Diş Telleri Konuşmayı Etkiler Mi? Diş Tellerinin Bakımı Nasıl Yapılır?  İşte tüm detaylar…

Diş Teli Nedir?

Diş teli, düzensiz dizilimde, çapraşık ve benzeri bozukluklarda olan dişlerin düzeltilmesi için tedavi sürecinde kullanılan aparatlara diş teli denir. Diş teli tedavisinde temel olarak, dişe yapıştırılan kare şeklindeki braketler ve braketlere takılan ark telleri kullanılır. 

Diş Teli Taktırmak İçin Uygun Yaşlar Kaçtır?

Dişlerinde çapraşıklık, düzensiz dizilim ve benzeri sorunlar olan çocuk, genç ve yetişkin herkes diş teli tedavisi yaptırabilir. Tedavide üst yaş sınırı bulunmamaktadır. 5 yaş altı çocuklar için genelde tel tedavisi tavsiye edilmez. İdeal yaşın ise 8 yaş üzeri olduğunun bilinmesi gerekir. 

Diş Teli Taktırma İşlemi Acı Verici Midir? 

Diş teli taktırma işlemi, en acısız ve en ağrısız diş tedavilerinden birisidir. Tel takımı esnasında canınız yanmaz çünkü diş üzerine yerleştirilen braketler, yapıştırma işlemiyle sabitlenmektedir. Diş teli taktırma konusunda diş çekilebilir mi gibi düşünceler bazı kafaları kurcalamakta. Bazı durumlarda gerekir, bazı durumlarda gerekmez. Ağız ve diş sağlığı konusunda düzenli destek alıyorsanız muhtemelen sizin için gerekmeyecektir. Uzun süredir diş sağlığınızı aksatıyorsanız, mesela ağzınızda çürükler varsa tel takmadan önce çürüklere müdahale etmek gerekecektir. Çürükleri temizleme veya çürük diş çekme işlemi uygulanabilir.

Diş Teli Ne Kadar Sürede Takılır?

Diş telinin takılma süresi, hastanın dişlerindeki bozukluğun durumuna göre değişmektedir. Bu bozukluklar aynı zamanda tedavinin ne kadar süreceğini belirleyen faktörlerdir. Bazı küçük bozukluklar, 5-6 ay gibi bir süre içerisinde düzeltilebilir. Eğer ki dişlerde büyük oranda bir bozukluk varsa tedavi süresi 2 yıldan fazla da sürebilir. 

Kaç Çeşit Diş Teli Vardır?

Şeffaf Diş Teli

Metal Diş Teli

Görünmez – Lingual Diş Telleri

Diş Telleri Konuşmayı Etkiler Mi?

Alışma sürecine kadar konuşmalarda ufak tefek değişiklikler meydana gelmektedir. Tellere alışma süreci atlatıldığında ise konuşmanızın tekrardan düzeldiğini fark edeceksiniz.

Diş Tellerinin Bakımı Nasıl Yapılır?  

Tellerin bakımı sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Düzenli olarak diş fırçalamak tel takan kişiler için çok önemlidir. Diş tel bakımı için günde 2-3 kez diş fırçalamak yeterlidir. 


Daha Fazla İçerik