DGS Nedir?

dgs-nedir

DGS Nedir?

DGS, ÖSYM tarafından her sene yapılmakta olan ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam ettirmek isteyen önlisans mezunları için yapılan bir sınavdır.

DGS, ÖSYM tarafından her sene yapılan ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam ettirmek isteyen adaylar için yapılan bir sınavdır. Peki DGS Nedir? DGS’nin Açılımı Nedir? DGS Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor? DSG Sınavına Kimler Girebilir? DGS Sınav Süresi Ne Kadar? DGS Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır? DGS 2020 Ne Zaman? DGS 2020 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte tüm ayrıntılar…

DGS Nedir?

DGS, ÖSYM tarafından her sene yapılmakta olan ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam ettirmek isteyen önlisans mezunları için yapılan bir sınavdır. 

DGS Açılımı Nedir?

DGS’nin açılımı Dikey Geçiş Sınavı’dır.

DGS Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor?

DGS’ sınavında adaylar için toplamda 120 soru bulunmaktadır. 60 sorusu Temel Matematik olan sınavın geri kalan 60 sorusu ise genelde okuduğunu anlama ve paragraf sorularından oluşan Türkçe sorularından oluşmaktadır.

DGS Sınav Süresi Ne Kadar?

DGS’nin sınav süresi 150 dakika yani 2 saat 30 dakikadır.

DGS Sınavına Kimler Girebilir?

DGS sınavına girebilmek için herhangi bir üniversitenin 2 yıllık bir bölümünden mezun olma şartı vardır. Bu şartı yerine getiren bütün adaylara 4 yıllık üniversitenin kapıları aralanmış olmaktadır. 

DGS Sınav Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?

DGS başvuruları genelde Mayıs ayı içerisinde yapılmaktadır. Başvurular açıldıktan sonra ais.osym.gov.tr adresinden adaylar sınav başvurularını yapabilmektedirler.

DGS 2020 Ne Zaman?

DGS, genellikle Temmuz ayları içerisinde yapılmaktadır. Bu sene içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinden dolayı bu süre Ağustos ayına sarkmış ve net bir tarih olarak 9 Ağustos 2020 Pazar günü olarak duyurulmuştur.

DGS 2020 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS sınav sonuçları 9 Eylül 2020 tarihinde ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden duyurulacak.

DGS Tercihleri 

DGS’ye giren her öğrencinin sınav sonucuna göre edeceği toplamda 18 adet üniversite tercih hakkı bulunmaktadır. Sadece mezuniyetini sağladığınız ve YÖK tarafından belirtilen bölümlere tercih hakkınız bulunmaktadır. Örneğin Adalet bölümü mezunu bir öğrenci Güzel Sanatlar Fakültesinden herhangi bir bölümü tercih edemez. DGS kontenjanları diğer sınavlara nazaran çok düşüktür. Tercih yapmadan önce detaylı bir araştırma sağlıklı bir tercih için olmazsa olmaz bir konumdadır. 


Daha Fazla İçerik