Bilgisayar Kasası Nasıl Temizlenir?

bilgisayar-kasasi-nasil-temizlenir

Bilgisayar Kasası Nasıl Temizlenir?

Bez Kullanmayın
• Bilgisayar kasalarının içlerinde biriken tozu kesinlikle bir bez yardımıyla temizlememek gerekir. Çünkü bu içerideki donanımları bozabilir.
Elektrikli Süpürge Bilgisayarınıza Zarar Verir
• Elektrik süpürgesiyle tozları çekmek bazı kabloların ve donanım parçalarının da içeri çekilmesine yol açabilir. Bu yüzden soğuk üfleyen bir saç kurutma makinası ile bu tozlar dışarı üflenmelidir.
Fanları Temizleyin
• Bilgisayarları ve içindeki donanımları soğutmaya yarayan fanlar, zamanla toz kaplayabilir ve bu durum fanların soğutma vazifesini yerine getirmesini zorlaştırır. Bu fanlar kasanın arka tarafında, ön tarafında, üzerinde, işlemcinin üzerinde ve ekran kartının üzerinde olmaktadır. Bilgisayarın bünyesinde bulunan fanları temizlemek için bilgisayarın kasası açılmalıdır. Kasa açıldıktan sonra bir fırça ya da soğuk üfleyen bir saç kurutma makinasıyla fanlar üzerindeki tozlar temizlenir. Bu işlemler yapılırken bilgisayarın elektriğe bağlı olmamasına kesinlikle dikkat edilmelidir.

Bilgisayarlarımızı günün çoğu saatinde aktif olarak kullanırız. Bilgisayarlarında diğer araç gereçler gibi bakıma ihtiyacı vardır. Çünkü bilgisayar kasalarının üzerindeki fan boşluklarından içeri toz girmektedir. Bilgisayarın içerisine giren tozlar bir yerden sonra birikince bilgisayarınızın performansını düşürmektedir. Peki, bilgisayarların içi nasıl temizlenir birlikte öğrenelim…

Bilgisayar Kasaları Ne Kadar Sıklıkla Temizlenmelidir?

Yukarıda da dediğimiz gibi fanlardan giren tozların birikmesi sonucunda bilgisayarın performansı düşmektedir. Bu yüzden bilgisayar kasasının içleri evlerde 3-6 ayda 1, iş yerlerinde ise 1-2 ayda bir temizlenmelidir.

Bilgisayar Kasası Nasıl Temizlenir?

Bez Kullanmayın

Bilgisayar kasalarının içlerinde biriken tozu kesinlikle bir bez yardımıyla temizlememek gerekir. Çünkü bu içerideki donanımları bozabilir. 

Elektrikli Süpürge Bilgisayarınıza Zarar Verir

Elektrik süpürgesiyle tozları çekmek bazı kabloların ve donanım parçalarının da içeri çekilmesine yol açabilir. Bu yüzden soğuk üfleyen bir saç kurutma makinası ile bu tozlar dışarı üflenmelidir.

Fanları Temizleyin

Bilgisayarları ve içindeki donanımları soğutmaya yarayan fanlar, zamanla toz kaplayabilir ve bu durum fanların soğutma vazifesini yerine getirmesini zorlaştırır. Bu fanlar kasanın arka tarafında, ön tarafında, üzerinde, işlemcinin üzerinde ve ekran kartının üzerinde olmaktadır. Bilgisayarın bünyesinde bulunan fanları temizlemek için bilgisayarın kasası açılmalıdır. Kasa açıldıktan sonra bir fırça ya da soğuk üfleyen bir saç kurutma makinasıyla fanlar üzerindeki tozlar temizlenir. Bu işlemler yapılırken bilgisayarın elektriğe bağlı olmamasına kesinlikle dikkat edilmelidir.

Termal Macun Bakımı Nasıl Yapılır?

Termal macun, işlemcinin ısınmasını önlemek için yerleştirilen işlemci soğutucusundan ısı iletimini sağlamak için kullanılan bir macundur. İşlemci ile işlemci soğutucusu arasına sürülen termal macun, ısı iletimini önemli ölçüde artırır ve işlemcinin fazla ısınarak zamanla yanmasını engellemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için işlemci ve işlemci soğutucusu arasında doğru bir şekilde termal macun sürmek şarttır. Hatta macunu düzenli aralıklarla yenilemek, işlemcinizi daha kararlı bir hale getirecektir.

Termal Macun Nasıl Sürülür?

Fırça İle: Termal macun sürerken ufak bir fırçadan yardım alınabilir ancak bu genellikle özel olarak daha sıvı halde bulunan termal macunlar için geçerlidir.

Parmakla Sürme: Elinize plastik eldiven takıp işaret parmağınızla termal macun sürmek de yaygın bir yöntemdir ancak bu şekilde termal macunu yaymak verimli bir performans almanızı engelleyebilmektedir.

Damla Yöntemi: İşlemcinin tam ortasına bırakacağınız yeterli miktardaki termal macun, işlemci soğutucusunu üzerine koyduğunuz gibi yayılacaktır ve hava boşluklarının otomatik olarak kapanmasını sağlayacaktır.


Daha Fazla İçerik