Bebekler Diş Çıkarırken İlaç Kullanabilir Mi?

bebekler-dis-cikarirken-i-lac-kullanabilir-mi

Bebekler Diş Çıkarırken İlaç Kullanabilir Mi?

Diş çıkaran bebeklerde ilaç kullanımı, diş çıkan bölgenin rahatlatılması için yapılan yerel uygulamalar işe yaramıyorsa, bebeğin rahatlamasında yardımcı olacaktır. Diş çıkaran bebeklerde doktor tavsiyesi ile alınacak parasetamol içerikli bir ilaç, belirtileri azaltıp, bebeğin daha rahat etmesini sağlayacaktır.

Yavrucaklarımız belli bir yaşı doldurana kadar sürekli ağlarlar. Ağlamalarının sebebi bazen açlık bazen ise tuvalet ihtiyacındandır. Bunların yanında ise diş çıkarırken de çok zorlandıkları için acılarını ağlamak ile bizlere iletirler. Peki Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarır? Bebeklerde Diş Çıkarmanın Belirtileri Nelerdir? Bebekler Diş Çıkarırken Rahatsızlanır Mı? Bebekleri Diş Çıkarırken Nasıl Rahatlatmamız Gerekir? Bebekler Diş Çıkarırken İlaç Kullanabilir Mi? İşte Bebeklerde Diş Çıkarma ile ilgili tüm detaylar…

Bebekler Ne Zaman Diş Çıkarır?

İlk süt dişleri genellikle 6. aydan itibaren sürmeye (çıkmaya) başlar. Bu dönem bebeklerde değişkenlik gösterebilir. Bebeklerde diş çıkarma 3 aylıkken başlayabileceği gibi bu süreç 12. aya kadar uzayabilir. İlk olarak alt kesici dişler çıkar. Bu dişleri takiben üst kesici dişler ve alt/üst yan kesici dişler çıkar. Ardından birinci süt azı dişleri ve köpek dişleri çıkarken, en son ikinci süt azı dişleri çıkar. Süt dişlerinin çıkması ortalama 2,5-3 yaşında tamamlanır.

Bebeklerde Diş Çıkarmanın Belirtileri Nelerdir?

Artan tükürük

Uyku düzensizliği

İştahsızlık

Gelip giden huzursuzluk

Ellerini ısırması

Ağız çevresinde hafif döküntü

Bebekler Diş Çıkarırken Rahatsızlanır Mı?

Diş çıkaran bebeklerde yüksek ateş, diş çıkarma sırasında yaşanabilecek belirtilerdendir. Aynı zamanda yüksek ateşle birlikte ishal ve iştahsızlık da diş çıkarma sırasında karşımıza çıkabilecek sorunlardandır. Fakat her bebek diş çıkarma sırasında yüksek ateş ve ishal sorunu yaşamayabilir. Bebeğin diş çıkarma dönemiyle aynı zamana denk gelen enfeksiyöz hastalıklar birbirini maskeleyebilir. Bu nedenle yüksek ateş, ishal, huzursuzluk ve iştahsızlık gibi belirtileri ihmal etmemeli, diş çıkarma sebebiyle olduğu düşünülse dahi bir doktora mutlaka başvurulmalıdır.

Bebekleri Diş Çıkarırken Nasıl Rahatlatmamız Gerekir?

Bebekler diş çıkarırken soğuk uygulama ile bebeğinizi rahatlatabilirsiniz.  Annenin elini uzun süre soğuk suda yıkadıktan sonra ağrılı bölgeye bastırarak masaj yapması bebeği diş çıkarma döneminde rahatlatacaktır. Bu uygulama soğuk suda bekletilmiş temiz bir bez kullanılarak da yapılabilir. Bu işlem sırasında bebeğinizi kucağınıza alıp sarılmak ona güven duygusu verip sakinleşmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bebeğin eline buzdolabında bekletilmiş salatalık, havuç gibi sert gıdalar verildiğinde bebek bu besinleri ağzına sokarak ağrılı bölgeye de soğuk masaj uygulaması yapmış olacaktır.

Bebeklerin diş çıkarırken rahatlatılabilmesi için uygulanabilecek bir diğer yöntem ise diş kaşıyıcılarıdır. İçi su dolu olan, plastik ve boyalı olmayan diş kaşıyıcıları bebeklere ısırması için verilebilir. Verilmeden önce 5 dakika buzdolabında bekletilmesi etkinliği artıracaktır ve diş çıkan bölgede rahatlama hissi yaratacaktır.

Bebekler Diş Çıkarırken İlaç Kullanabilir Mi?

Diş çıkaran bebeklerde ilaç kullanımı, diş çıkan bölgenin rahatlatılması için yapılan yerel uygulamalar işe yaramıyorsa, bebeğin rahatlamasında yardımcı olacaktır. Diş çıkaran bebeklerde doktor tavsiyesi ile alınacak parasetamol içerikli bir ilaç, belirtileri azaltıp,  bebeğin daha rahat etmesini sağlayacaktır.


Daha Fazla İçerik