Bebekler Denize Ne Zaman Girebilir?

Bebeği olan aileler bebeklerini sıcak yaz aylarında gittikleri tatillerde denize sokmak isteyeceklerdir. Fakat bebeklerin ne zaman denize sokulduğu hakkında bilgisi olmayan aileler çoğu zaman bebeği hasta edebilme noktasına kadar gelmişlerdir.

bebekler-denize-ne-zaman-girebilir
Yayınlanma Tarihi : 2020-07-30 14:30:16

Bebeği olan aileler bebeklerini sıcak yaz aylarında gittikleri tatillerde denize sokmak isteyeceklerdir. Fakat bebeklerin ne zaman denize sokulduğu hakkında bilgisi olmayan aileler çoğu zaman bebeği hasta edebilme noktasına kadar gelmişlerdir. Peki Bebekler Kaç Yaşında Denize Girebilir? Bebekler Kaç Aydan Sonra Denize Girebilir? Bebekler Ne Kadar Sürede Denizde Kalabilir? Bebekler Kirli Bir Suya Girerse Ne Olur? İşte Bebekler Kaç Yaşında Denize Girebilir hakkındaki tüm detaylar…

Bebekler Kaç Yaşında Denize Girebilir?

Bebekler deniz suyuyla barışık olması için sağlık açısından en uygun zamanda denizle tanıştırılır. Bağışıklık sisteminin gelişmesi, başta polio ve rotavirus aşıları olmak üzere aşıların tekrar dozlarının yapılması, baş ve gövdenin daha dik hale gelmesi itibariyle altı ay sonrasının uygun dönem olduğu düşünülür. Bebeklerin girdiği deniz suyu sıcaklığının 29-30 santigrat derece civarında olması bebeğin üşümesini engeller. Bebekler denize girerken gözlerine deniz suyu kaçmamasına dikkat edilmeli, bebek denizden korkutulmamalıdır. Güneş ışınlarının keskin olduğu saatler bebeklerin denize girmesi için uygun olmayan saatlerdir. Bebeklerin denize girme esnasında güneşten korunmasına özen gösterilmelidir.

Bebekler Kaç Aydan Sonra Denize Girebilir?

Deniz  suyu  çok sıcaksa, hava  şartları  uygunsa ve  deniz  çok  temizse,  bebek  prematüre  veya  çok  ufak  doğmamışsa 3-4 aydan  itibaren,  ya  da  kabaca  cilt  altı  yağ  dokusunun  da  iyice  geliştiği  5,5-6 kg’lık  olmasından  itibaren  denize  sokabilirsiniz.

Bebekler Ne Kadar Sürede Denizde Kalabilir?

Denizin ısısı, dış ortamın ısısı,  denize girilen saat, rüzgâr ve bulut durumu, bebeğin suya vereceği tepki gibi birçok faktör bunu belirleyecektir. Çok küçük 2-3 aylık bir bebek ilk kez denize sokulacaksa çok sıcak bir su bile olsa, muhtemelen 2-3 dakikadan fazla sokmamakta fayda vardır,  zamanla alışacak ve daha uzun süre suda kalabilecektir. Bu konuda tabii ki en önemli faktör de bebeğin suyu sevip sevmemesi gibi kişisel farklılıklardır. Kimisi suya girince ciyak ciyak ağlarken,  bazılarıysa etrafa gülücükler dağıtabilmekte,  el ve ayaklarını şirin şirin suya vurmaktadır. Sonuç olarak süreye bebeğiniz tepkileriyle, zaten kendisi karar verecektir. Birkaç örnek vermek gerekirse; Kuzey Ege’de su sıcaklığı 22-24 derece iken 4 aylık bir bebek 3-5 dakika suda kalabilirken,  Antalya gibi güneyde bir yerse, hele de yazın ortası ve su sıcaklığı 28-30 dereceye ulaşmışken 9-10 aylık bir bebek belki 30 dakika bile suda kalabilir.

Bebekler Kirli Bir Suya Girerse Ne Olur?

Özellikle idrar yolu enfeksiyonu ve gastroenterit, yani ishal dediğimiz bağırsak enfeksiyonları bu tür durumlarda en sık karşılaşabileceğimiz komplikasyonlardır. 2 yaşın altındaki bebeğinizi güvenmediğiniz bir suya sokmamalısınız.


Konuyla ilgili sık sorulan sorular

Daha Fazla İçerik