2020 Skoda Kamiq

Skoda Kamiq, Skoda firmasının 2020 yılında çıkarmış olduğu yeni bir SUV araba modelidir.

2020-skoda-kamiq
Yayınlanma Tarihi : 2020-07-18 16:57:42

Skoda Kamiq, Skoda firmasının 2020 yılında çıkarmış olduğu yeni bir SUV araba modelidir. Peki Skoda Kamiq Türkiye’de Ne Zaman Satışa Çıkacak? Skoda Kamiq’in Motor Seçenekleri Nelerdir? Skoda Kamiq 100 Kilometrede Ne Kadar Yakıyor? Skoda Kamiq’in Öne Çıkan İç Tasarımları Nelerdir? Skoda Kamiq’in Öne Çıkan Dış Tasarımları Nelerdir? İşte 2020 Skoda Kamiq hakkındaki tüm detaylar…

Skoda Kamiq Türkiye’de Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Skoda Kamiq Türkiye’de Temmuz ayından itibaren satışa sunulacak.

Skoda Kamiq’in Motor Seçenekleri Nelerdir?

Skoda Kamiq modelinde dört farklı motor seçeneği sunuluyor. Bunlarda üçü benzinli biri ise dizel olarak öne çıkıyor. Benzinli motor seçeneklerinde yer alan 1.0 TSI motor iki farklı güç seçeneğiyle satışa sunuluyor. Bunlar 95 ve 115 beygir olarak dikkat çekiyor. 1.5 TSI motor seçeneğinde ise 150 beygir güç üretiyor. Hem 115 beygirlik 1.0 TSI hem de 150 beygirlik 1.5 TSI motor seçeneğinde yedi ileri DSG şanzıman tercih edilebiliyor. Tek dizel seçenek ise 1.6 TDI motor olarak öne çıkıyor. Dizel motorun gücü ise 115 beygir olarak belirtiliyor. Dizel motor seçeneğinde de yedi ileri DSG şanzıman tercih edilebiliyor.

Skoda Kamiq 100 Kilometrede Ne Kadar Yakıyor?

Skoda Kamiq modelinin en önemli özelliği doğalgaz ile çalışan bir versiyonun da bulunması. En ekonomik tüketim sonuçlarına imza atan versiyon olarak bu model ön plana çıkıyor. Skoda tarafından açıklanan bilgilere göre doğalgazlı Kamiq 100 km’de 3.5 kg doğalgaz tüketiyor. Litre fiyatı 4 TL olan CNG (doğalgaz) ile 100 km’de 14 TL tüketim anlamına geliyor. Kuruş hesabıyla kilometrede 14 kuruş yakıyor. Fabrika verilerinin üzerine çıkıp 5.5 kg doğalgaz tüketse bile maliyet 22 TL oluyor. Skoda Kamiq 1.0 Litre G-TEC olarak adlandırılan doğalgazlı Kamiq modelinde toplam 14 kg’lık yakıt deposu bulunuyor. Yani fabrika verilerine göre 400 km menzil ortaya çıkıyor. Doğalgazın bitmesi durumunda tıpkı LPG modellerinde olduğu gibi benzin devreye giriyor. Skoda Kamiq 1.0 Litre G-TEC 90 beygir güç ve 160 Nm tork üreten 3 silindirli benzinli üniteyi kullanıyor.

Skoda Kamiq’in Öne Çıkan İç Tasarımları Nelerdir?

Anahtarsız Giriş & Çalıştırma Sistemi

Çift Bölgeli Otomatik Klima

Kumaş / Suedia Koltuk Döşemeleri

8” Bolere Multimedya Ekranı

Smartlink

Beyaz Ambiyans Aydınlatması

Skoda Kamiq’in Öne Çıkan Dış Tasarımları Nelerdir?

Bi-LED Ön Farlar

TOP LED Arka Farlar

Dinamik Arka Dönüş Sinyal Aydınlatmaları

17” Braga Alaşım Jantlar

Skid-Plate Difüzör

Elektrikli, Isıtmalı, Otomatik Katlanan Yan Aynalar


Konuyla ilgili sık sorulan sorular

Daha Fazla İçerik